'Årets kunstner'

'Årets kunstner' vælges hvert år af publikum blandt de udstillende kunstnere på årets Påskeudstilling. Vinderen hædres med en separatudstilling året efter i Tinghuset. 'Årets kunstner' kan udstille men kan ikke genvælges de følgende 4 år. En medudstiller til 'Årets kunstner' vælges ligeledes blandt publikum i samme afstemning.

Da antallet af billedkunstnere og kunstnere, der udstiller på podier, er ujævnt fordelt (der er langt flere billedkunstnere end podiekunstnere blandt medlemmerne), har bestyrelsen besluttet følgende:
Bliver 'Årets kunstner' en podiekunstner, bliver medudstilleren den billedkunstner, der har fået flest stemmer.

Bliver 'Årets kunstner' en billedkunstner, bliver medudstilleren den, der har fået næst flest stemmer.

Efter Påskeudstillingen 2019 vil bestyrelsen evaluere resultatet af denne beslutning.

Herunder ses 'Årets kunstner' valgt gennem de seneste år.

'Årets kunstner 2019': Morten Thuesen
Ved påskeudstillingen i 2019 blev Morten Thuesen valgt som 'Årets kunstner'.

Separatudstillingen med Morten Thuesen afholdes i marts 2020.

'Årets kunstner 2018': Mogens Mønsted
Ved påskeudstillingen i 2018 blev Mogens Mønsted valgt som 'Årets kunstner'.

Separatudstillingen med Mogens Mønsted afholdes i marts 2019.

'Årets kunstner 2017': Ib Lave
Ved påskeudstillingen i 2017 blev Ib Lave valgt som 'Årets kunstner'.

Separatudstillingen med Ib Lave afholdes i marts 2018.

'Årets kunstner 2016': Susan Vivi Sørensen
Ved påskeudstillingen i 2016 blev Susan Vivi Sørensen valgt som 'Årets kunstner'.

Separatudstillingen med Susan Vivi Sørensen afholdes i marts 2017.

'Årets kunstner 2015': Torben Klostergaard
Ved påskeudstillingen i 2015 blev Torben Klostergaard valgt som 'Årets kunstner'.

Separatudstillingen med Torben Klostergaard afholdes i marts 2016.

'Årets kunstner 2014': Mogens Mønsted
Ved påskeudstillingen i 2014 blev Mogens Mønsted valgt som 'Årets kunstner'.

Separatudstillingen med Mogens Mønsted afholdes den 14. - 29. marts 2015, hvor Mogens har inviteret Kirsten Mønsted og Lars Kalmar Kastanje med som gæsteudstillere.

'Årets kunstner 2013': Birgit Møller
Ved påskeudstillingen i 2013 blev Birgit Møller valgt som 'Årets kunstner'.
Birgit Møller er autodidakt kunstner, der har hentet inspiration i såvel indland som udland. Malerierne - malet med akryl på lærred - tager med sine abstrakte former betragteren ind i en verden af harmoni og æstetik

Årets kunstner hædres med en separatudstilling det følgende år.

'Årets kunstner 2012': Kirsten Mønsted
Ved påskeudstillingen i 2012 blev Kirsten Mønsted valgt som 'Årets kunstner'.
Om sin kunst, siger Kirsten Mønsted selv: Inspirationen til motiver finder jeg alle steder: I naturen, i bøger, i musikken, hvor der er mennesker, oplevelser, på rejser osv. Min malemåde er nærmest figurativ/abstrakt i kraftige farver (olie).

Årets kunstner hædres med en separatudstilling det følgende år.

Senest opdateret 22. maj 2019